De financiële data coöperatie


HET MAATSCHAPPELIJKE ANTWOORD OP SURVEILLANCE FINANCE

Aan wie vertrouw je je meest intieme financiële gegevens toe: ING of Facebook, ABN of Google? Of heb je liever een andere keuze?  Is het mogelijk zelf te bepalen wie er wat van je weet, en met die informatie mag doen?

Nieuwe Europese regelgeving dwingt banken om, als de klant het wil, financiële data te delen met andere bedrijven. Banken, big tech en fintech start ups proberen allemaal HET platform te worden waarop al uw financiële gegevens beheerd en geanalyseerd worden.

Tegelijkertijd zijn er veel initiatieven die juist proberen om deze gevoelige materie te beschermen, om ervoor te zorgen dat niet het belang van een grote commerciële partij, maar dat van de burger zelf leidend is.

Op deze avond spreken experts op het terrein van finance, internet en de platform economie. Pioniers van sociale financiële platform initiatieven pitchen hun ideeën.

We bespreken we het probleem, de mogelijke oplossing en de rol van de burger hierin.

Met o.a. Marleen Stikker (WAAG), Peter Eikelboom (Volksbank), Bart Jacobs (IRMA), Christiaan van der Ven (Budlr), Marie-José Hoefmans (Schluss), Philip Helmer (Financieel Paspoort) en Rens van Tilburg (SFL). Het gesprek wordt geleid door Marleen Jansen Groesbeek (Avans Hogeschool en SFL).

Locatie & Tijd: Pakhuis de Zwijger (Amsterdam), van 20.00 tot 22.00.

Aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger.