SFL Webinar: Vrek of Visionair?


Nederland in het Europese investeringsdebat

maandag 27 september 16.00

Investeert Europa zich de komende jaren op groene wijze uit de coronacrisis? Of wordt het een tijd van bezuinigingen en laait de eurocrisis weer op? Hoe pakt het EU Herstelfonds uit en hoe financieren we duurzame energietransitie? Dit najaar barst de discussie over het Europese begrotingsbeleid los, over de regels zoals vastgelegd in het Stabiliteits- en Groeipact. Ook het Sustainable Finance Lab zal hiervoor het komend jaar plannen lanceren.

Op maandag 27 september 16.00 organiseren wij het live debat Vrek of visionair; Nederland in het Europese investeringsdebat vanuit Pakhuis de Zwijger. We doen dat met Nederlands meest invloedrijke stem in Brussel: UvA-hoogleraar Roel Beetsma, lid van de toonaangevende European Fiscal Board. Hij zal het recente rapport presenteren van de Commissie Europese Economie die onder zijn voorzitterschap stond. Het rapport bevat een menulijst voor de politiek, met als hoofdboodschap: maak nu eindelijk eens een keuze. Welke scenario moet Nederland kiezen en wat zijn de gevolgen? Daarover zal Beetsma spreken met ING-hoofdeconoom Marieke Blom, ESB-hoofdredacteur Jasper Lukkezen en SFL-lid en hoogleraar Harald Benink. Het debat wordt gemodereerd door SFL-medewerker Sara Murawski.

Schrijf je hier in om het debat online te volgen

Het evenement fysiek bijwonen? Dat kan! We hebben enkele plaatsen in de zaal beschikbaar. Om je daarvoor op te geven, stuur je ons een mail.