SFL webinar Financieren met purpose 10 februari


Financieren met purpose: hype of doorbraak?

De blik van de betrokken buitenstaanders

Vrijwel alle grote financiële instellingen in Nederland hebben de afgelopen jaren een ‘purpose’ gedefinieerd. Zo wil de Rabobank het voedselprobleem oplossen en bankiert ABN Amro voor een betere wereld. Gaan Nederlandse bankiers, verzekeraars en beleggers de wereld redden? Is purpose een hype of een doorbraak naar een hele nieuwe manier van denken over de rol van financiële instellingen in de samenleving? Hoe kijken de aandeelhouders, toezichthouders en samenleving daar tegenaan?

Op 10 februari om 18.30 gaan ‘betrokken buitenstaanders’, de stakeholders, hierover in gesprek met SFL-leden, live vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Onder leiding van hoogleraar Esther-Mirjam Sent zullen de SFL-leden hoogleraar Karen Maas en Triodos bestuurder Peter Blom spreken met Pauline van de Meer Mohr (Corporate Governance Code), Wijnand Nuijts (DNB) en Diane Griffioen (ABP).

Eerder sprak Karen Maas hierover op 14 december met Leendert Bikker (Rabobank), Karlijn van den Berg (ABN Amro) en hoogleraar Ronald de Jong (Philips Foundation). Dat webinar kunt u hier terugzien.

Kijk en doe mee op 10 februari van 18.30 tot 19.30!

Reserveer via deze link

Meer weten over financieren met purpose? Lees hier de visie van SFL.