Nieuwe SFL-directeur per 1 juni


Het Sustainable Finance Lab bestuur heeft Brenda Kramer benoemd als nieuwe directeur van het Sustainable Finance Lab. Per 1 juni 2024 volgt zij de huidige directeur, Rens van Tilburg, op. 

Brenda Kramer brengt een internationaal netwerk en ruime ervaring in de publieke en private sector mee. Ze werkte als Senior Econoom voor het Ministerie van Financiën, de Europese Commissie en De Nederlandsche Bank. Sinds 2016 is ze werkzaam voor pensioenuitvoerder PGGM als Senior Adviseur Sustainable Finance. Bovendien vertegenwoordigde zij tussen 2018 en 2022 de Nederlandse pensioensector in de EU Expert Groep voor Duurzame Financiering en het Europese Platform voor Sustainable Finance. 

In haar nieuwe functie als SFL-directeur, zal Brenda zich gaan richten op internationalisering en een herijking van de strategische positie van het SFL. Brenda: 

“De combinatie van hoogwaardig relevant onderzoek en het ledennetwerk van vooraanstaande hoogleraren is ijzersterk. Hierdoor is SFL als denktank perfect gepositioneerd als constructieve uitdager van beleidsmakers, politici en finance-professionals in Nederland en daarbuiten.”

Rens van Tilburg zal na ruim dertien jaar, sinds de oprichting, zijn taken overdragen. Dankzij Rens groeide het SFL uit tot een serieuze uitdager van de status quo. Als een van de eersten publiceerde hij over klimaatrisico’s. Met groene koplopers uit de Nederlandse pensioenwereld werd het Sustainable Pension Investments Lab opgezet. De laatste jaren ontwikkelde SFL ideeën voor klimaat in het monetair beleid die de ECB nu in de praktijk brengt. Rens: 

“Ik ben heel blij met Brenda als mijn opvolger. Ze brengt een unieke mix van kennis en ervaring op het hele werkveld van SFL, van eurocrisis tot groene taxonomie.” 

SFL-covoorzitter Peter Blom: 

“We zijn Rens enorm dankbaar voor zijn niet-aflatende energie, zijn overtuigingskracht en zijn scherpte op de inhoud de afgelopen jaren. Hij heeft SFL op de kaart gezet. Wij zijn verheugd dat we met Brenda een directeur krijgen die SFL naar de volgende fase kan brengen. Haar kennis en ervaring bieden daartoe talloze aanknopingspunten.”

Brenda zal per 1 juni beginnen als directeur. Indien u aandacht wilt besteden aan dit nieuws, bijvoorbeeld door middel van een interview met Brenda Kramer en het SFL-bestuur, kunt u contact opnemen met Dieuwertje Bosma (sustainablefinancelab@uu.nl), of via 06-51702460.