John Kay over wat er mis is met de aandelenmarkt


De Nederlandse pensioenfondsen beleggen in de wereldwijde aandelenmarkten. Dat doen zij om op de lange termijn een goed rendement te genereren. Maar in hoeverre is dat mogelijk?

Verkeerde prikkels in de investeringsketen en te gedetailleerde regelgeving staan dit in de weg, zal professor John Kay betogen, voormalig hoogleraar aan de Londen School of Economics en economisch commentator van de Financial Times, tijdens zijn rede ‘The future of equity markets’ in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht op dinsdag 24 januari (20-22 uur).

Op deze avond, georganiseerd in samenwerking met het Sustainable Pension Investments Lab en de Universiteit Utrecht, zal Kay voortbouwen op het werk van de commissie die vier jaar geleden op verzoek van de UK Treasury rapporteerde over de ‘UK equity markets and long term decision making’ en zijn twee jaar geleden verschenen boek ‘Other people’s money’.

Een panel met Gerben Everts (AFM), Lars Dijkstra (Kempen), Antoinette van Lier (Ownership Capital) en Theo Kocken (Cardano en Vrije Universiteit) zal zijn analyse vertalen naar de Nederlandse situatie.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan Veronika Polouian (v.i.polouian@uu.nl) onder vermelding van ‘lezing Kay’.

other-peoples-money