Aankondiging Internationale Conferentie: Resetting Capitalism?


Met veel enthousiasme kunnen we u mededelen dat op 29 juni 2020 de internationale conferentie plaats vindt onder de vlag van het Finance & the Common Good programma (FCG). FCG is een meerjarig samenwerkingstraject tussen het Sustainable Finance Lab (SFL) en Socires. Socires is, net als SFL, een aanjager van systeemveranderingen. Zij doen dat vanuit de basisprincipes menselijke waardigheid, algemeen welzijn, solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid.

FCG focust zich op een alternatief gedachtegoed over de financiële sector. Een sector die constructief interacteert met de staat en de samenleving en is ontworpen volgens de basisbeginselen van het ‘commons’ principe. Essentieel hierin is de transitie van een transactionele naar een relationele financiële. Meer achtergrondinformatie over FCG vindt u in de bijlage.

De internationale conferentie is georganiseerd rondom dit thema. Er vinden drie afzonderlijke webinars plaats, die u allen gratis kunt bijwonen. De sessies zijn:

  1. Ochtend sessie: A Modern Debt Jubilee
  2. Middag sessie: Long-Term Sustainable Value Creation
  3. Hoofd sessie: Resetting Capitalism? In Search for Common Ground…

Uiteraard hopen we van harte dat u net zo enthousiast bent als wij en één of meerder sessies komt bijwonen. De uitnodigingsflyer voor de hoofd sessie vindt u hieronder.