Livecast: Financiering van natuur in de stad


Wie betaalt voor biodiversiteit in de stedelijke omgeving? Dit behandelen we in een SFL / NATURVATION livecast over strategieën voor de financiering van meer stadsnatuur.

De stad wordt voller, heter en kwetsbaarder – te zien in de huidige pandemie. De oplossing: meer natuur. Stadsnatuur zorgt niet alleen voor biodiversiteit maar draagt ook bij aan klimaatdoelstellingen, gezondheid, sociale cohesie en waterbeheer.

Alleen: wie gaat ervoor betalen? De baten van natuur komen versnipperd terecht bij verschillende partijen, ze zijn lastig meetbaar en onderhoudskosten vormen een struikelblok.

Morgen, woensdag 4 november, 16.00 uur lanceert SFL-onderzoeker Dr. Helen Toxopeus via een livecast in Pakhuis de Zwijger een beleidsnota (zie document hieronder) met aanbevelingen voor de financiering van natuur in de stad, n.a.v. van het EU project NATURVATION.

Onder leiding van Frederique de Jong reageren Johan Ringeling (strateeg bij verzekeraar Interpolis), Jan de Ruyter (bankier bij ABN AMRO),  Isabelle Vreeke (ministerie van LNV) en Peter Steijn (Gemeente Utrecht).

Reserveer snel via deze link en kijk morgen mee via de livecast.