Dialogenreeks ‘Future Markets Consultation’


De afgelopen eeuw heeft het kapitalistische model van de vrije markt economie laten zien dat het effectief is om welvaart te creëren. Echter, in de huidige globale samenleving zijn de nadelen steeds duidelijker zichtbaar; ecologische schade, toenemende ongelijkheid, financialisering en korte-termijn denken… De kredietcrisis van 2008 en de huidige corona pandemie hebben deze zaken verder belicht.

Om tot een nieuwe, creatieve, inclusieve en duurzame markteconomie te komen zijn er nieuwe waarden, nieuwe structuren en nieuwe praktijkvormen nodig. Het is nodig om bestaande innovatieve ideeën te koppelen aan nieuwe denkbeelden en deze theorie te vertalen naar de praktijk.

In een reeks van tien dialogen, wekelijks op maandagavond van 18:30 – 19:30 live vanuit Pakhuis de Zwijger proberen wij samen met Socires, de Nieuwe Wereld en de Goldschmeding Foundation, onder de gezamenlijke vlag ‘Moral Markets’ dat doel te bereiken. We gaan hierin onder andere het gesprek aan met nobelprijswinnaars Joseph Stiglitz en Muhammad Yunus.

Uiteindelijk resulteert dit in een rapport, waar onze voormalige minister-president Jan Peter Balkenende de hoofdauteur zal zijn.

Voor meer informatie over het project, zie de website van Moral Markets.