SFL Webinar ‘Financieren met purpose, wat is de bedoeling van de bank?’


Op maandag 14 december om 18.30 uur presenteert het Sustainable Finance Lab (SFL) tijdens een webinar vanuit Pakhuis de Zwijger haar visie op de purpose van Nederlandse financiële instellingen.

Vrijwel alle grote financiële instelling in Nederland hebben de afgelopen jaren een ‘purpose’ gedefinieerd. Zo wil de Rabobank het voedselprobleem oplossen en bankiert ABN Amro voor een betere wereld. Gaan Nederlandse bankiers, verzekeraars en beleggers de wereld redden? En hoe doen ze dat dan precies?

Onder leiding van SFL-lid Esther-Mirjam Sent zal Karen Maas (bijzonder hoogleraar accounting en duurzaamheid aan de Open Universiteit en wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus (ICE) hierover in gesprek gaan met Leendert Bikker (directeur communicatie Rabobank) en Karlijn van den Berg (transformation consultant bij ABN Amro). 

Ronald de Jong (hoogleraar Practice in Business aan de Universiteit van Tilburg en voorzitter Philips Foundation) zal bespreken hoe binnen Philips handen en voeten wordt gegeven aan de ambitie om in 2030 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren.