SFL webinar De Grote Transitie in Finance 4 maart


Hoe het anders moet en of dat ook kan?

Het financiële systeem is aan grondige herziening toe. Alleen dan kunnen we de klimaat en circulaire transitie snel genoeg realiseren. In hun onlangs verschenen publicatie ‘Finance in Transition: Principles for a Positive Finance Future’ schetsen de Rotterdamse transitieprofessor Derk Loorbach, SFL-lid prof. Dirk Schoenmaker en Willem Schramade, econoom bij de Sustainable Finance Factory hoe deze financiële transitie eruitziet. De centrale vraag is: hoe komen we tot een financieel systeem dat streeft naar langetermijnwaardecreatie?

Wie moet daar nu wat voor doen? Hoe slaan we de brug tussen de veranderingsgezinde gevestigde partijen en de aanstormende veranderaars? Gaat het om aanpassen van regels of is het vooral een probleem met de mindset?

Op donderdag 4 maart van 18.30 tot 19.30 gaan Derk, Dirk en Willem hierover in gesprek met Petri Hofste, commissaris bij o.a. Achmea en Rabobank, financiële ‘change agent’ Anita de Horde (finance for biodiversity pledge) en SFL-voorzitter prof. Arnoud Boot. SFL-directeur Rens van Tilburg zal dit gesprek modereren. 

Kijk en doe mee op donderdag 4 maart van 18.30 tot 19.30! Om mee te kunnen doen via de (zoom-)chat is het belangrijk je van tevoren aan te melden.

Reserveer via deze link.