Wouter Botzen


Wouter Botzen is hoogleraar in de Economie van Klimaatverandering en Natuurrampen en hoofd van de Afdeling Milieueconomie bij het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar in de Economie van Wereldwijde Milieuveranderingen aan de Utrecht University School of Economics (U.S.E.). Ook is hij als Senior Fellow verbonden aan het Risk Center van de Wharton School, University of Pennsylvania.

Hij heeft breed gepubliceerd over de economische gevolgen van klimaatverandering, klimaatbeleid, implicaties van klimaatverandering voor de financiële sector, en het verzekeren van natuurrampschades. Hij spreekt regelmatig op academische en professionele conferenties. Website VU: https://research.vu.nl/en/persons/wjw-botzen

 

Sleutelpublicaties:

Botzen, W.J.W., Kunreuther, H, Michel-Kerjan, E. (2019). Protecting against disaster risks: Why insurance and prevention may be complements. Journal of Risk and Uncertainty, 59: 151-169.

Botzen, W.J.W., Deschenes, O., Sanders, M. (2019). The economic impacts of natural disasters: A review of models and empirical studies. Review of Environmental Economics and Policy, 13(2): 167-188.