SFL bijeenkomst: 10 jaar na de val van Bear Stearns


SFL blikt terug, 10 jaar na de val van Bear Stearns

Wat zijn de lessen van de crisis die 10 jaar geleden in volle hevigheid losbarstte? Wat zagen we destijds als oorzaak? En wat hebben we sindsdien geleerd? Wat zijn de dieperliggende drijvers van financiële instabiliteit?

Op 14 maart, precies 10 jaar na de val van Bear Stearns, de eerste grote Wall Street bank, belichten SFL-hoogleraren Dirk Schoenmaker (Erasmus Universiteit) en Dirk Bezemer (Universiteit Groningen) wat we nu weten over de oorzaken van de crisis en wat de belangrijkste resterende vragen en discussies zijn.

Prominenten van toen en nu blikken terug: Hans Hoogervorst, destijds voorzitter van de AFM, Bernard ter Haar, destijds topambtenaar op het ministerie van Financiën, Kees Vendrik, destijds woordvoerder Financiën in de Tweede Kamer, Jolande Sap, lid van de commissie de Wit, DNB’s Jan-Marc Berk, SFL-lid Herman Wijffels en gastheer Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN Amro en destijds CFO van NIBC.

De bijeenkomst vindt plaats van 16-18 uur in CIRCL (Gustav Mahlerplein Amsterdam). U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan sustainablefinancelab@uu.nl onder vermelding van ‘Terugblik’.

Het aantal plaatsen is beperkt, we verzoeken belangstellenden zich vóór 26 februari aan te melden. Uiterlijk 7 maart ontvangt u een bevestiging van deelname.