Moutaz Altaghlibi


Dr. Moutaz Altaghlibi is universitair docent aan de Universiteit van Utrecht en onderzoeker bij het Sustainable Finance Lab. Gedurende zijn carrière kreeg hij de mogelijkheid om zijn professionele en academische expertise te ontwikkelen in verschillende domeinen: administratie, financiën, consultancy, onderzoek en onderwijs.

Moutaz behaalde een PhD in de Economie aan de Université Paris 1 Panthéon Sorbonne en de Universiteit van Amsterdam in het kader van het European Doctorate in Economics-Erasmus Mundus (EDEEM), en heeft een MSc in Kwantitatieve Economie aan de Université Paris 1 Panthéon Sorbonne en Ca ‘Foscari University of Venetië. Daarnaast behaalde Moutaz een MSc-diploma in Financieel Management aan de Arabische Academie voor banken en financiële wetenschappen.

Hij is de leider van SFL’s Energy Transition Programme. Zijn onderzoeksinteresses liggen in de kwantitatieve aspecten van klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en de optimale transitie naar een koolstofarme economie. Momenteel is zijn onderzoek gericht op de klimaatgerelateerde transitiesrisico’s voor de financiële sector en financiële stabiliteit.