Finance fit for Paris


In hoeverre is de regulering van de financiële sector ‘klimaatproof’? Om die vraag te beantwoorden heeft de Frankfurt School de ‘Finance fit for Paris’ (3fP)-benchmark ontwikkeld. Een benchmark die de financiële regulering, het toezicht en ander relevant beleid langs de meetlat legt. De EU, Duitsland en Frankrijk werden zo gescoord. In samenwerking met het Sustainable Finance Lab is dat nu ook gedaan voor Nederland.

Op 23 mei presenteren Karsten Löffler en Sebastian Rink van het UNEP Centre for Climate Finance van de Frankfurt School de uitkomsten. Frank Elderson (DNB) zal hierop reageren en hierover in gesprek gaan met Femke de Vries (voorzitter iMVO-convenanten pensioenfondsen en verzekeraars), Kees Vendrik (Triodos bank) en Wouter Soetaert (Ministerie van Financiën).

Waar blinkt Nederland in uit? Wat kunnen we leren van andere landen? En wat betekent dat eigenlijk, een ‘klimaatproof’ financieel reguleringskader en toezicht? In hoeverre helpt de Nederlandse traditie van overleg en zelfregulering ons op weg naar Parijs?

De bijeenkomst vindt plaats van 16 tot 18 uur in de Agnietenkapel in Amsterdam. U kunt zich hier opgeven.