SFL-Publieksavond: een nieuw contract tussen samenleving en onderneming


Donderdag 18 januari 20.00 in de Aula van het Academiegebouw (Universiteit Utrecht). Meld je aan via deze link.

Burgers koesteren verregaande verwachtingen van bedrijven. Die moeten meehelpen om klimaatverandering, ongelijkheid, ongezonde leefstijlen en andere maatschappelijke problemen tegen te gaan. Maar die verwachtingen worden al te vaak teleurgesteld, omdat bedrijven zich op de korte termijn financiële winst voor hun aandeelhouders concentreren. 

Het kan anders, betogen SFL-hoogleraar Rutger Claassen (UU), Nicolette Loonen (Tosca) en Gijsbert Koren (We Are Stewards). Zij bespreken hun oplossingen om de samenleving meer invloed te geven op het bedrijfsbestuur. Hebben aandeelhouders daarin nog wel de voornaamste rol te spelen? Of moeten we een breder palet aan stakeholders mandaat bieden? Daartoe werd bijvoorbeeld recent opgeroepen in het NRC.

Dit alles wordt op donderdag 18 januari 20.00 in de Aula van het Academiegebouw in Utrecht besproken met aandeelhouder Anne Gram (o.a. pensioenfonds ING, huisartsen en ABP), bankier Jeroen Rijpkema (Triodos Bank) en bedrijfsbestuurder Jan Ernst de Groot (Ahold-Delhaize). Journalist en auteur Jeroen Smit zal de avond modereren. 

Wil je erbij zijn om mee te discussiëren? Dat kan! Meld je aan om een plekje te reserveren.