Mark Sanders


Mark Sanders is hoogleraar internationale economie aan de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoek richt zich op innovatie, ondernemerschap en economische groei, met meer recent een bijzondere focus op de rol van ondernemerschap en financiering in de energietransitie.

Mark publiceerde over een breed aantal onderwerpen in diverse academische tijdschriften en doceert vakken over weerbaarheid en duurzaamheid, globalisering en macro-economie op het bachelor- en masterniveau.

Sinds 2011 is Mark lid van het Sustainable Finance Lab en ontwikkelde daar een interesse voor de economie van monetaire en financiële hervormingen en de financiering van groen ondernemerschap. In 2015-2018 leidde hij het Horizon2020 project Financial and Institutional Reforms for the Entrepreneurial Society (www.projectfires.eu) voor de Europese Unie.

Naast zijn academische werk is Mark actief lid van D66 en zette zich daar in voor financiële en economische hervormingen en met name voor experimenten met digitaal centrale bankgeld, basisinkomen en coöperatieve vormen van (zelf)bestuur.

Twitter | LinkedIn | Website | Publicaties