Vacature: medewerker private financiële instellingen Sustainable Finance Lab


Alle grote Nederlandse financiële instellingen willen duurzaam opereren. De vraag is nu: hoe doe je dat? Wat kunnen financiële instellingen elk individueel doen? Maar nog belangrijker: hoe kunnen ze samen de duurzaamheidstransitie versnellen?

Het Sustainable Finance Lab (SFL) is een academische denktank die in 2011 voor het eerst naar buiten trad en heeft de afgelopen jaren de discussie over de maatschappelijke rol van banken en pensioenfondsen aangejaagd en op het hoogste niveau gevoerd, bij de financiële instellingen, bij de toezichthouders en beleidsmakers, in Nederland en internationaal.

Functie en profiel

Wij zoeken een ondernemend financieel professional met een gezonde dosis academische nieuwsgierigheid en diepgang en vooral: een brandend verlangen om in de komende beslissende jaren het verschil te maken. Enige jaren werkervaring is een vereiste. Je bent in staat om zelfstandig grotere inhoudelijke projecten te ontwikkelen en uit te voeren en daarbij ook anderen aan te sturen.

Over de organisatie

Je komt te werken in een hecht team van nu vijf medewerkers dat gehuisvest is in de Universiteit Utrecht. Naast de 26 SFL-leden, merendeels hoogleraren van verschillende universiteiten, zul je nauw samenwerken met Rens van Tilburg, directeur van SFL en de 12 pensioenexperts en -bestuurders die sinds 2015 samenwerken in het Sustainable Pension Investments Lab (SPIL).

Solliciteren 

Wil jij met hen nieuwe manieren om klimaat en biodiversiteit mee te nemen in de besluitvorming van financiële instellingen ontwikkelen en promoten? Stuur dan voor woensdag 7 september je motivatie en cv naar sustainablefinancelab@uu.nl. Omdat iedereen het verdient om zich thuis te voelen binnen het Sustainable Finance Lab verwelkomen we medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Aanvullende informatie

Je salaris wordt bepaald aan de hand van de ervaring die je meebrengt. Daarbij volgen wij de cao van de Universiteit Utrecht. Dat betekent dat je mag rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Dieuwertje Bosma (d.bosma1@uu.nl).

Uiterlijk reageren op woensdag 7 september.