Vacature ervaren en veelzijdig macro-econoom voor het Sustainable Finance Lab (32-38 uur per week)


Geld voor een eerlijke en duurzame samenleving

Geld kan een prachtig hulpmiddel zijn om de samenleving eerlijker en duurzamer te maken. Helaas is het nu vaak eerder een splijtzwam tussen arm en rijk en jaagt het klimaatverandering en biodiversiteitsverlies aan. De academische denktank Sustainable Finance Lab (SFL) wil geld weer in dienst van mens en planeet stellen.

De afgelopen 12 jaar heeft SFL laten zien een brug te kunnen slaan tussen de wetenschap en de praktijk, zo grote spelers in beweging brengend om geldstromen te sturen richting een eerlijke en duurzame economie. Dat doen we door het doen van onderzoek, het lanceren van nieuwe ideeën en hierover het gesprek te organiseren met alle betrokkenen, van financiële instellingen, wetenschap en maatschappelijke organisaties tot toezichthouders, politiek en ministeries. We werken op vrijwel alle financiële onderwerpen: van de private financiële sector en monetair beleid tot begrotingsbeleid en de internationale financiële architectuur.

Functie en profiel

In verband met de groei van onze activiteiten zijn we op zoek naar een ervaren collega met een macro-economische achtergrond die leiding wil geven aan projecten op terreinen als de stabiliteit van de financiële sector, inflatie, de huizenmarkt en ongelijkheid. We zoeken een collega die ook graag meedenkt over klimaat- en biodiversiteitsrisico’s. 

Je directe werkkring zijn de vijf collega’s van het SFL-team. De standplaats is de Utrecht School of Economics. Daarnaast werk je samen met de SFL-leden, merendeels hoogleraren aan verschillende Nederlandse universiteiten, en heb je veel contact met financiële instellingen, toezichthouders, wetenschappers, ministeries, maatschappelijke organisaties, politiek en de Nederlandse en internationale pers.

In deze functie werk je zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor de fondsenwerving van je projecten en de begeleiding van collega’s. Je initieert in samenspraak met de SFL-leden en je collega’s nieuwe projecten.

Naast onderzoeker ben je ook een bruggenbouwer, in staat om de posities te begrijpen van alle betrokkenen en verschillen te overbruggen. Je bent in staat de SFL-posities helder en overtuigend uit te leggen op schrift en in woord.

Beheersing van de Engelse taal is een must, beheersing van de Nederlandse taal een voordeel.

Geïnteresseerd?

Wil jij meehelpen geld weer dienstbaar te maken aan mens en planeet? Stuur dan uiterlijk 25 juni 2023 je motivatie en CV naar sustainablefinancelab@uu.nl. Omdat iedereen het verdient om zich thuis te voelen binnen het Sustainable Finance Lab verwelkomen we medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Aanvullende informatie

Wij zoeken een collega voor 32 tot 38 uur per week. Minimaal twee dagen per week ben je aanwezig op het bureau in de Utrecht School of Economics.

Je salaris wordt bepaald aan de hand van de relevante ervaring die je meebrengt. Daarbij volgen wij de cao van de Universiteit Utrecht. Dat betekent dat je mag rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Voor meer informatie over deze vacature kun je via mail contact opnemen met Rens van Tilburg (r.vantilburg@uu.nl).

Uiterlijk reageren op 25 juni 2023.